Mocz

i wszystko o tym jak je zachować jak najdłużej

Mocz

Postprzez enigma w 19 Lip 2010, 11:54

hej,

Ostatnio dokucza mi dosyc dziwny zapach moczu, zazwyczaj o poranku. Kolor slomkowy, wiec raczej prawidlowy i po za intensywnym zapachem nie dokucza mi zadne swedzenie, bol czy pieczenie i ogolnie nie mam czestszej niz normalnie potrzeby na siusianie. Nie wiem czy to jakies zakazenie bakteriami, ktore samo przejdzie, czy niestety czeka mnie wizyta u lekarza :?

Nigdy wczesniej nie mialam problemow z ukladem moczowym wiec w sumie nie wiem jak interpretowac te symptomy, bo zaczynaja mnie troche niepokoic. :?
Awatar użytkownika
enigma
Rozglądająca się
Rozglądająca się

Dołączenie: 22 Mar 2010, 12:04
Miejscowość: Kraina wiecznego sniegu
Wpisz liczbę między 11 a 99: 13

Re: Mocz

Postprzez Chomiczek:) w 19 Lip 2010, 12:19

A jak dlugo masdz te problemy?Poczekaj jeszcze troche,w aptece sa bardzo dobre tabletki-bez recepty,na drogi moczowe ktore pomagaja w roznych dolegliwosciach drog moczowych-niestety nie pamietam nazwy,ale sa bardzo popularne.Ale w sumie chyba lepiej isc do lekarza niz do apteki.
Chomiczek:)
Pisarka
Pisarka

Dołączenie: 13 Maj 2010, 12:38
Wpisz liczbę między 11 a 99: 26

Postprzez enigma w 19 Lip 2010, 12:43

Od jakichs dwoch tygodni. Czasami mi sie wydaje ze juz mi mija a potem znow rano zapach powraca. W sumie w ciagu dnia tego nie czuje, tylko rano. :roll:
Awatar użytkownika
enigma
Rozglądająca się
Rozglądająca się

Postprzez MONIKA w 20 Lip 2010, 11:45

wiesz ja rano jak czasami sikam to tez czuję intensywny zapach to chyba dlatego ze ten poranny mocz jest najbardziej intensywny.

A jak do tego jeszcze mało pijesz wieczorem zwykłej wody to może dlatego.
Image
Image
Awatar użytkownika
MONIKA
Ekspertka

Dołączenie: 07 Paź 2008, 13:36

Postprzez enigma w 20 Lip 2010, 11:55

No, tak jest intensywniejszy, ale mnie raczej martwi rodzaj zapachu, bo ogolnie czasem jak za malo plynow sie przyjmuje to wyczywa sie intensywniejszy zapach i ogolnie ciemniejszy kolor, a ten moj mocz ma tylko dziwny zapach :S troche mi przypomina koci mocz :( .
Awatar użytkownika
enigma
Rozglądająca się
Rozglądająca się

Postprzez MONIKA w 20 Lip 2010, 12:49

hmm no to nie wiem chyba najlepiej iść do lekarza mi się wydaje że to nic złego ale jak masz się martwić to lepiej idź do lekarza .
Image
Image
Awatar użytkownika
MONIKA
Ekspertka

Postprzez Alva w 09 Sie 2010, 14:31

enigma

Monia ma rację w nocy nie pijesz i mocz jest bardziej skondensowany
teraz jest w dodatku ciepło więc sporo wody tracimy przez pocenie więc mocz przez to jest bardziej zagęszczony
Spróbuj więcej pić wody (nie herbaty czy kawy albo kolorowych napojów), jedz żurwinę i wsio co kwaśne. A dla spokojności możesz zrobić ogólne badanie moczu i gdy wynik będzie nie taki to pójdziesz do lekarza.
jest dobrze
Image
Awatar użytkownika
Alva
Uzależniona
Uzależniona

Dołączenie: 27 Mar 2007, 14:56

Postprzez MONIKA w 13 Sie 2010, 10:18

Enigma i jak tam coś się wyjaśniło ???
Image
Image
Awatar użytkownika
MONIKA
Ekspertka

Powróć do Zdrowie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość