Książki: poradniki i podręczniki

Metody zabezpieczenia :*

Re: Książki: poradniki i podręczniki

Postprzez MONIKA w 30 Cze 2010, 13:02

Kurcze to rzeczywiście ja nawet nie wiedziałam że jest kalendarzyk cykli w komórce :P dzisiaj może sobie kupie tą gazetę bo i tak mam ochotę na jakąś kolorową prasę więc sama przeczytam
Image
Image
Awatar użytkownika
MONIKA
Ekspertka

Dołączenie: 07 Paź 2008, 13:36

Postprzez Amazonka w 30 Cze 2010, 13:27

Kup i daj znać, co sądzisz o artykule. Raz na jakiś czas można tyle wydać.
Był jeden model komory skierowany do kobiet z kalendarzykiem, ale zawsze to tylko kalendarzyk i nic więcej.
Awatar użytkownika
Amazonka
Uzależniona
Uzależniona

Dołączenie: 19 Paź 2007, 16:30
Miejscowość: Wrocław
Wpisz liczbę między 11 a 99: 12

Postprzez Chomiczek:) w 30 Cze 2010, 13:51

Ja bylam dzsiaj rano w sklepie i kupilam owa gazetke wsumie dawno nie zagladalam na forum i nie wiedzialam o niej.A dawno nic nie czytalam zadnej babskiej gazetki i ten artykul wlasnie mnie skusil.Jak znajde czas to przeczytam-u mnie zawsze ksiazki,czy gazety musza swoje odlezec :)
Chomiczek:)
Pisarka
Pisarka

Dołączenie: 13 Maj 2010, 12:38
Wpisz liczbę między 11 a 99: 26

Postprzez Chomiczek:) w 01 Lip 2010, 22:13

Przeczytalam ten artykul i hm..........mam mieszane uczucia-tam jest wiele sprzecznych ze soba rzeczy.Moim zdaniem artykul jest bardzo nieobiektywny.Malo konkretow no i raczej sa za tabletkami-ZDROWE PIGULKI-ten tytul mowi sam za siebie..Wypowiedz doktorka z ramki zostawie bez komentarza... Nie sadze,zeby zajeli sie tym tematem w drugim numerze,no chyba,ze czytelniczki hurtowo wysla do nich listy z komentarzami i zapytaniami. Moim zdaniem zmarnowali papier :wink:
Pisarka
Pisarka

Postprzez Chomiczek:) w 01 Lip 2010, 22:15

Aha...chyba jedyna ciekawostka to kalendarzyk cykli w komorce-nie slyszalam wczesniej o tym.
Pisarka
Pisarka

Postprzez MONIKA w 02 Lip 2010, 08:29

hehe no ja tez przeczytałam.

I już wyłapałam pewne nieprawidłowości przede wszystkim piszą że persona ma większą skuteczność niż LC podają 99,4 %. a ja wiem że ma mniej bo przed zakupem BC też nad Personą się zastanawiałam i ona ma tylko 94 % co podaje nawet na stronie producent.
A to przyznacie w antykoncepcji jest wielka różnica :P

A co do całego artykułu to bardzo średni na okładce niby mowa o komputerach cyklu a w środku tylko mała wzmianka o nich. no i wypowiedź lekarza z ramki on chyba wypowiadał się tylko o kalendarzyku w komórce:P

No i oczywiście wielki artykuł o super zdrowych pigułkach które mogą brać kobiety karmiące, kobiety palące i jeszcze te z problemami np z naczynkami na nogach i żyłami.
no smiech na sali ale widac kto im sponsorował ten artykuł :P
Image
Image
Awatar użytkownika
MONIKA
Ekspertka

Dołączenie: 07 Paź 2008, 13:36

Postprzez Amazonka w 02 Lip 2010, 12:52

Tym bardziej że w artykule są wymienione nazwy konkretnych preparatów, które są na receptę. Za pomocą product placement ominięto zakaz ich reklamowania.
Awatar użytkownika
Amazonka
Uzależniona
Uzależniona

Postprzez Amazonka w 04 Lip 2010, 20:03

Nowy poradnik dla młodzieży grupy Ponton
Jak dojrzewać i nie zwariować? – na to pytanie odpowiadają młodzi edukatorzy z Grupy Edukatorów Seksualnych Ponton, wydając tuż przed wakacjami nowy poradnik dla nastolatków. Wybór miesiąca wydania publikacji nie był przypadkowy, jak co roku bowiem edukatorzy starają się w okresie przedwakacyjnym uczulić młodych ludzi na odpowiedzialne zachowania seksualne, których podejmowaniu sprzyja okres wakacji. Można w nim odnaleźŸć informacje związane z seksualnośœcią, których najczꜶciej poszukują młodzi ludzie na temat dojrzewania, dotyczące budowy ciała, higieny osobistej, antykoncepcji, praw seksualnych, odnosi się także do trudnego problemu przemocy seksualnej.
Broszura może być także œściągawką i podpowiedzią dla nauczycieli i opiekunów. Promuje wiedzę zamiast przesądów, odpowiedzialnoœść zamiast lekkomyœlnoœści, jest napisana przystępnym językiem i wydany w małym, kieszonkowym formacie. Zawiera także spis przydatnych numerów telefonów do specjalistycznych, anonimowych telefonów zaufania. Publikacja dostępna jest w wersji elektronicznej TUTAJ. Wersja drukowana dostępna jest w biurze Federacji na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, ul. Nowolipie 13/15 Warszawa. Kontakt do Grupy PONTON info@ponton.org.pl

Poradnik zawiera także karłowate informacje o metodach naturalnych wg Pontonowego światopoglądu.
Awatar użytkownika
Amazonka
Uzależniona
Uzależniona

Poprzednia

Powróć do Antykoncepcja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości